Miért fontosak a peelingek a kozmetikában, és miért szeretjük használni őket?!?

Nagyon sok ember számára okoznak problémát a különböző felszíni egyenletlenségek, pigment elvátozások, ráncok, tág pólusok, a bőr túlzott zsírosságának vagy épp túlzott szárazságának érzete. Ha nem vagyunk elégedettek bőrünk állapotával az befolyásolja önbizalmunkat, kisugárzásunkat. A peelingek/ savak ebben segítenek nekünk! A bőr felszínének koptatásával optimalizáljuk bőrünk textúráját, színét, frisseségét, hidratáltságát, és az említett problémákat.

Többek között megkülönböztetünk AHA és BHA savakat. Pontosan mik is ezek?

A BHA sav, szalicilsav, mely zsírban oldódik. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a pólusokon keresztül jut be a bőrbe és így belülről tisztítja meg a felhalmozódott elhalt hámsejtektől. Kiváló megoldást nyújt az aknék ellen. Zsíros bőr kezelésére alkalmas. Otthoni használatra 2%-os koncentrációban alkalmazható. A Pascaud Professzionális szalonkezelések alatt 20%-os koncentrációban használjuk.

Az AHA savak (alfa-hidroxi savak), másnéven gyümölcssavak. Ide tartozik pl. a tejsav, glikolsav. Első sorban ezek a leggyakrabban használt savak a kozmetikában. A bőr felszínén dolgozunk velük, a tejsav fentebb, a glikolsav valamivel mélyebben fejti ki hatását. A Pascaud Professzionális szalonkezelések alatt tejsavból 15% és 30%-os, glikolsavból 30% és 50%-os termékeket használunk.

A savaknak keratolitikus hatásuk van, ami azt jelenti, hogy leoldják az elhalt hámsejteket, így megtisztítják a bőr felszínét a régi sejtektől, ezáltal segítik az új sejtek felszínre jutását. Ennek eredménye a bőr színének, textúrájának javulása.

Az elhalt sejtek megrekednek a barázdákban, ettől a bőr öregebbnek tűnhet és kiemelhati a ráncokat. Tehát az elhalt szaru leoldása bőrfiatalításra is alkalmas. Sokan azt gondolják, hogy a száraz bőr számára nem jó a savazás. Ha nem megfelelő gyorsaságban válnak le az elhalt hámsejtek, az hámláshoz vezet. A savakkal normalizálni tudjuk a szaru sebességének leválását, ezáltal hidratáltabbá varázsoljuk a bőrt. Ha bőrünkön megvastagodtott a hámréteg , azt szépen elvékonyitja így üdébb, lágyabb bőrszerkezetet eredményez.

A glikolsav eredményesen veszi fel a harcot az UV sugarak káros hatásaival szemben. A felszín koptatásával a bőr egyenletesebbé válik, a hegek mélysége csökkenthető, simább bőrfelszínt kapunk.

A peelingek/ savak nagyon sok problémára megoldást nyújtanak, mivel használatukkal frissítjük bőrünket, megújulást eredményez. Nagyon fontos a megfelelő sav és koncentrátum kiválasztása! Figyelembe kell venni az adott bőr aktuális állapotát és a kezelendő problémát. Ezen ismeretek alapján lehet felépíteni a kezelést, vagy akár egy kúraprogramot.

Figyelem! Savas kezelések esetén mindig ügyelni kell a regenerálásra és a fokozott fényvédelemre!

Pascaud AHA&BHA Peelingek
Tudjon meg többet a Pascaud szalonkezelésekről, és győződjön meg hatékonyságukról

Szépüljön velem!

Kérjen időpontot telefonon, illetve Email-en.
Bőrmegújítás AHA & BHA savakkal